Bindweefselmassage, Shiatsu massage en lymfedrainage

Bindweefselmassage, Shiatsu massage en lymfedrainage

Bindweefselmassage
Bindweefselmassage werkt in op de bindweefsellaag van de huid, die zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Door stevige massagegrepen wordt de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd.

Het heeft een ontspannende en huidverstevigende werking.
Bindweefselmassage kan worden toegepast bij huidverslapping, rimpels, cellulitis en striae.

Het is een stevig uitgevoerde massagevorm die in het begin als pijnlijk kan worden ervaren, maar dat neemt af naarmate het bindweefsel soepeler wordt.

Duur:  circa 60 minuten  € 51,-

 

Shiatsu massage
Shiatsu, wat letterlijk “vingerdruk”betekent, wordt in Nederland vaak drukpuntmassage genoemd.
Er wordt uitgegaan van de aanwezige levensenergie en het zelfgenezend vermogen van de mens.

Bij goede gezondheid stroomt energie vrij door een netwerk van meridianen die over het gehele lichaam lopen. Door verkeerde leef en voedingsgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging, of juist eenzijdig gebruik van het lichaam, emotionele of lichamelijke inspanningen wordt de levensenergie verstoord. Als de functies van onze inwendige organen worden verstoord kan dit leiden tot huidproblemen.

De kracht van Shiatsu is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking van uitgaat. Shiatsu  gaat er vanuit dat het gezicht de spiegel is van alle lichaamsfuncties. Zo kan een schoonheidsspecialiste de Shiatsu-massage toepast, een relatie leggen tussen steeds weer terugkerende puistjes op dezelfde plaats ( huidconditie ) en een orgaan ( de bron waar energieverstoringen ontstaan )

Bij Shiatsu komt de ultieme samenwerking tussen cosmetica en massage tot zijn recht. De combinatie van Shiatsu en cosmetica heeft een duidelijke meerwaarde voor diverse huidproblemen.

Shiatsu in combinatie met cosmetica geeft een dubbel effect op zowel innerlijk als de uiterlijke verzorging van de huid. Het MOOI ZIJN in combinatie met HET MOOIER WORDEN wordt hier uitgedrukt in de innerlijke straling van de mens.

Shiatsu is bij uitstek geschikt om te ontspannen.
Kortom, een veilige doeltreffende methode voor de huidverzorging.

Duur:  circa 60 minuten  €  51,-

 

Lymfedrainage
Het lymfestelsel is een netwerk van lymfeklieren die met elkaar in verbinding staan via lymfevaten. Concentraties van lymfeklieren bevinden zich onder andere in de hals, de oksels en de liezen.

Lymfedrainage stimuleert de lymfeafvoer van het gehele lichaam. Deze methode wordt steeds meer toegepast. Door speciale zachte aanrakingstechnieken (het is in die zin geen massage) wordt het lymfestelsel aangezet tot een verhoogde activiteit.

Gifstoffen worden sneller afgevoerd, waardoor een betere celstofwisseling plaatsvindt en een gevoel van welbevinden ontstaat.

Manuele lymfedrainage wordt vaak toegepast als vitaliserende hals- en gezichtsbehandeling.
Bij vochtophoping, tengevolge van operaties of slechte vaten, is lymfedrainage de aangewezen weg tot verlichting en herstel.

Duur: circa 60 minuten € 51,-